پاسخ به سوال «چطور پادکست گوش کنیم؟» از سوالاتی است که این روزها برای افراد اهل یادگیری پیش میآید. این روزها جامعه پادکست، مخصوصا پادکست فارسی، گسترش زیادی کرده است و در مقایسه با سالهای گذشته پادکستها از نظر کیفیت و تعداد پیشرفت زیادی داشتند. در این بین پلتفرمهای گوناگونی برای گوش دادن به پادکست راهاندازی شدهاند که هر کدام ویژگیهایی را ارائه میدهند که در این متن چند مورد از آنها را برای افرادی علاقهمند معرفی میکنیم.
اگر در دنیای پادکست تازه وارد هستید و هنوز نمیدانید پادکست چیست؟ بهتر است بگوییم که پادکست فایلها و برنامههای رادیویی هستند که به در فضای اینترنت منتشر میشوند. اما دو نوع پادکست داریم: صوتی و تصویری که نوع صوتی آن طرفداران بیشتری دارد. با این حال پادکستهایی هم هستند که به صورت تصویری در پلتفرمهای انتشار ویدئو مانند آپارات و یوتیوب منتشر میشوند. پادکستها عموما رایگان هستند و برای لذت بردن از میلیونها دقیقه فایل صوتی که در این زمینه تولید شده است نیاز به پرداخت هزینه ندارید. اما حالا برویم سراغ پاسخگویی به سوال اصلی:
چطور پادکست گوش کنیم؟
بسیاری از مخاطبین پادکست هنوز این فایلها را از طریق شبکههای پیام رسان دانلود و گوش میکنند. اما راهکار بهتر استفاده از اپلیکیشنها و پلتفرمهای پخش پادکست است. چرا که این پلتفرمها امکانات مختلفی مانند تغییر سرعت پخش، عقب و جلو کردن فایل، ذخیره تاریخچه شنونده و… را شامل میشوند. همچنین استفاده از این اپلیکیشنها به سازندگان پادکست که زمان زیادی را برای تولید فایلهای صوتی صرف میکنند کمک میکند تا آمار شنوندگان خود را داشته باشند و به نوعی حمایت از آنها به شمار میرود. در ادامه به معرفی برخی از کاربردیترین روشها برای گوش کردن به پادکست میپردازیم:
1. شنوتو:
شنوتو یکی از بهترین و راحتترین روشها برای گوش دادن به فایلهای صوتی برای کاربران ایرانی است و به جز پادکست شامل کتاب صوتی و موسیقی هم هست. این پلتفرم ایرانی بیش از ۸۰۰۰ برنامهساز را شامل میشود. کاربران اندروید میتوانند اپلیکیشن آن را دانلود کنند و کاربران iOS هم میتوانند از نسجه وب اپلیکیشن استفاده کنند. شما میتوانید با ورود به حساب کاربری خود اطلاعات مختلفی مانند فایلهای شنیده شده، پلی لیستها و… را در بسترهای مختلف مانند کامپیوتر و یا گوشی موبایل خود داشته باشید.
2. Castbox
یکی از اپلیکیشنهای محبوب کست باکس است که میتوانید انواع پادکستهای فارسی و خارجی را در آن بشنوید. این اپلیکیشن هم برای iOS و اندروید موجود است.
3. Google Podcasts
این اپلیکیشن متعلق به ابر کمپانی گوگل است و با تمرکز بیشتر بر دستگاههای اندروید است اما نسخه iOS آن نیز موجود است. در این اپلیکیشن اکثر پادکستهای معروف را میتوانید پیدا کنید.
4. Apple Podcasts
اگر دستگاه iOS داشته باشید، این برنامه به صورت پیش فرص روی دستگاه شما قرار گرفته است. البته که این اپلیکیشن تنها مختص به آیفون و آیپد است و نسخه اندروید ندارد.
5. Spotify
اسپاتیفای یک پلتفرم تخصصی برای پخش موسیقی است که میتوانید از طریق آن به پادکستهای معروف فارسی نیز دسترسی داشته باشید.
مزایای استفاده از شنوتو
در بین تمامی گزینههای بالا، شنوتو برای کاربران ایرانی گزینه بهتری به نظر میرسد که در ادامه به معرفی برخی از مزایای آن میپردازیم.
- شنوتو یک پلتفرم کامل برای شنیدن فایلهای صوتی است که به زبان فارسی است. این ویژگی باعث میشود حتی افرادی که سن بالایی دارند و امکان استفاده از اپلیکیشنهای انگلیسی زبان را ندارد، بتوانند از دنیای پادکستها لذت ببرند.
- شنوتو دسترسی راحت را برای کاربران خود فراهم کرده است.
- شما میتوانید تمامی پادکستهای فارسی را از طریق این اپلیکیشن گوش کنید.
- به جز پادکست انواع فایلهای موسیقی و کتابهای صوتی هم در شنوتو در دسترس هستند.
- تمامی امکانات شنوتو رایگان است، اما یک نسخه شنوتو پلاس هم وجود دارد که میتوانید به پادکستهای اختصاصی و کتاب صوتیهای بیشتری از طریق آن دسترسی داشته باشید.
گوش دادن به پادکست را از کجا شروع کنیم؟
وقتی مطابق روشهای بالا جواب سوال خود برای «چطور پادکست گوش کنیم؟» را یافتید، حالا نوبت پیدا کردن چند پادکست خوب است. پس اول اپلیکیشن را نصب کنید، سپس در آن نام پادکست مورد نظر را جستجو کنید. برای این منظور پیشنهاد شنوتو به شما این است که به سراغ موضوعات مورد علاقه خود بروید. برای پادکستها موضوعات گوناگونی وجود دارند از جمله: تاریخی، جنایی، سبک زندگی، کسبوکار، تکنولوژی، مالی، روانشناسی و… سپس از آنجایی که پادکستهای زیادی در هر کدام از زمینهها وجود دارند، پیشنهاد میکنیم. از پادکستهای مطرح در هر زمینه شروع کنید. برای شروع هم میتوانید یک یا دو قسمت از آنها را بشنوید. چرا که عوامل سلیقهای مانند صدای گوینده، روش روایت، سبک اجرای پادکست و… هستند که میتوانند یک محتوا را برای شما جذاب کنند.
برای پیدا کردن پادکستهای پرطرفدار، این مطالب رو بخوانید:
بهترین پادکست های فارسی تاریخی