توضیحات
در این بخش از پادکستهای انقلاب 57، رویدادهای آن روزهای پرالتهاب را از دیدگاه دو روزنامه نگار غربی بازگو می کنیم آنچه خواهید شنید گزارش دیده ها و شنیده های آنهاست.
یکی خانم خبرنگاری از طرف روزنامه "گاردین" مامور مخابره ماوقع بوده است. گزارشگر چیرهدست انگلیسی در این لحظهٔ تاریخی سرنوشتساز از کانون مهمترین رخداد سیاسی پایان دههٔ هفتاد میلادی، امیدها و بیمهای انقلابی را روایت میکند که پس از فراز و فرودهای بسیار به بار نشست و جهان را حیرتزده کرد.
دیگری جیم آلن، سردبیر دیلی تلگراف که رویدادهای منحصر به فرد کشورمان را از دیدگاه انتشار اخبارو دسترسی عموم به وقایع مخابره می کرد و در مقاله خود با عنوان "انقلاب کاست/ وقتی رخدادها از همه چیز سبقت میگیرند" آن روزها را به خاطر می آورد.
از وب سایت تاریخ ایرانی برای مطالب تحلیلی و ترجمه هایش سپاسگزاریم و خاطر نشان می کنیم که آرا نویسندگان و جراید مطرح شده در این مجموعه برداشتها و تحلیلهای شخصی آنها بوده و منعکس کننده دیدگاه های شنوتو نمی باشد.
با ما همراه شوید و این پادکست تاریخ معاصر را بشنوید. در ادامه بخشهایی از آنچه در این پادکست شنیده خواهد شد را درج نمودیم.
"هنوز هیچکس نمیداند چند نفر جانشان را در راه انقلاب از دست دادند. از ژانویهٔ گذشته که آتش اعتراضها از مساجد زبانه کشید، هزاران نفر طی درگیریهای خیابانی با نیروهای امنیتی حکومت پیشین کشته شدند. آمار رسمی کُشتهها تا الان ــ بعد از خونریزیهای هفتهٔ گذشته ــ 728 نفر است، اما بسیاری هراس دارند این رقم بسیار بالاتر از اینها برود. "
"در پاریس مردی که از زمان تبعیدش از کشور در سال 1964 نقشهٔ سرنگونی شاه را میپروراند، در سر فکرهای دیگری داشت. او آیتاللهی بود هفتاد و هشت ساله. روحالله خمینی رهبر یک «انقلاب از طریق نوار کاست» خوانده میشد، نوارهایی که او به واسطهشان خطابههای گزنده و آتشینش را علیه شاه در سرتاسر کشور منتشر میکرد"
"همزمان کمیتههای انقلاب هم به حمایت از آیتالله خمینی در سرتاسر کشور پراکنده شدند تا آموزهها و انگارههای اسلامی را اجرا و حاکم کنند. مخالفتهایی هم بود اگرچه نهایتاً آیتالله خمینی موفق شد کشورش را در مسیر رسیدن به آن انگارهای بیندازد که از «جمهوری اسلامی ایران» در سر داشت، مسیری منتهی به نظامی که تا همین امروز هم پابرجا مانده است."
با صدای
شاپرک زاویه
سهیل امیر علائی