توضیحات
پادکست : رادیو عصر پرداخت
مدیرمسوول: عبداله افتاده
مهمانان: مسیح قائمیان پیشکسوت صنعت بانکی، فریبرز گودرزوند چگینی مدیرعامل سابق شرکت بهسازان و بابک حقطلب قائممقام مدیرعامل شرکت سرورایانه
موسیقی : معین صالحی
اسپانسر : توسنتکنو
تحول دیجیتال و بانکداری دیجیتال از موضوعات داغ این روزهای صنعت بانکداری کشور است. وجود سطح حداقلی از آمادگی دیجیتال و توسعه زیرساختهای موردنیاز، بهویژه ایجاد تغییرات لازم در کُربنکینگ، فرصت کافی به بانکها میدهد تا خود را برای این تغییر آماده کرده و مدلهای عملیاتی دقیقی برای اجرای آن ترسیم کنند.
تغییرات موسوم نیز در لایههای مختلف، اعم از کسبوکار و ارايه خدمات مبتنی بر تجربه مشتری، سرمایه انسانی و ایجاد نگرش نوین، اپلیکیشن و قابلیتهای ماژولار آن، معماری و ارتقای چابکی و در نهایت، زیرساخت و نحوه پشتیبانی از نیازمندیها آغاز شده که خود مقدمهای است بر تحول دیجیتال صنعت بانکی. اما بررسی مسیر طیشده توسط بانکهای معتبر دنیا، حاکی از آن است که این تحول، فرایند پیچیدهای است و مولفههای تاثيرگذار متعددی بهعنوان ضامن موفقیت بانکها در این مسیر وجود دارد.
در عین حال این نگرانی مطرح است که عدم درک صحیح از این مفاهیم و شتابزدگی در اجرای آن با تفکر سیلویی و تمرکز بر برخی مولفههای تحول، به هدررفت سرمایه بانکها منجر شود.
نکته قابل توجه اینکه بانکهای ما به واسطه عملکرد خوبی که در حوزه بانکداری الکترونیکی در یک دهه گذشته داشتهاند، سرمایهگذاری سنگینی در حوزه خرید سختافزار انجام دادهاند که اکنون این زیرساختها در حال از رده خارج شدن هستند. اینکه در وضعیت کنونی میزان آمادگی زیرساختهای عمومی، بازطراحی معماری و ایجاد بسترهای جدید در نظام بانکی برای اجرای عملیاتی تحول دیجیتال تا چه اندازه مهیاست، از موضوعات حائز اهمیت در این زمینه است.
از اینرو، در هفتاد و چهارمین میزگرد آنلاین از سلسله نشستهای تخصصی بانکداری و اقتصاد دیجیتال، با موضوع «بررسی آمادگی زیرساختی بانکها برای اجرای تحول دیجیتال» که با حضور آقایان مسیح قائمیان پیشکسوت صنعت بانکی، فریبرز گودرزوند چگینی مدیرعامل سابق شرکت بهسازان و بابک حقطلب قائممقام مدیرعامل شرکت سرورایانه برگزار شد، وضعیت گذشته، حال و آینده زیرساختهای بانکی برای اجرای تحول دیجیتال، موردبحث و تبادلنظر قرار گرفت. آنچه پیشروی شماست، مشروح این گفتوگوست.