• 4 ماه پیش

  • 6

  • 31:48

پادکست به نام جان؛ ویژه‌برنامه: از پهلوی تا جمهوری اسلامی؛ قسمت پنجم: صنعتِ تبلیغات و اسطوره‌سازی

جهان آرمانی | پادکستی دربارۀ فلسفه، کتاب صوتی و شعر فارسی | با نیما شهسواری
0
توضیحات

در پنجمین قسمت از ویژه‌برنامه «از پهلوی تا جمهوری اسلامی»، نیما شهسواری به سراغ جادویِ فریبنده‌یِ «تبلیغات و پروپاگاندا» می‌رود. چگونه استبداد با ساختنِ اسطوره‌هایِ دروغین، واقعیت را پیش چشم ملت واژگون می‌کند؟


در این قسمت می‌شنوید:

- قهرمان‌سازی از حاکم؛ تحلیلِ تشابه میان «پدرِ فرزانه‌ی ملت» در دوران پهلوی و «رهبرِ با بصیرتِ امت» در جمهوری اسلامی؛ چرا هر دو نظام حاکم خود را در جایگاهی ماورایی و نقدناپذیر تصویر می‌کنند؟

- تاریخ‌نگاریِ رسمی و سفیدشویی؛ چگونه پروپاگاندا با حذفِ حقایق تاریخی و سرکوبِ حافظه‌ی جمعی، روایتی کاذب و نجات‌بخش از خود ارائه می‌دهد؟

- اسطوره‌ی تمدن بزرگ در برابرِ هلال شیعی؛ واکاویِ قربانی کردنِ «رفاه و زندگیِ امروز» به پایِ رویاهایِ بلندپروازانه و آینده‌هایِ نامعلوم.

- رسانه به مثابه ابزارِ تحمیق؛ چرا در هر دو دوران، رسانه‌ی ملی به جایِ صدایِ مردم، به تریبونِ مجیزگویان و بازویِ القایِ دروغ مبدل گشت؟

- تصویرِ مخدوش از توده؛ نقدِ نگاهِ حاکمان به مردم به مثابه «رعیتِ بله‌قربان‌گو» یا «امتِ همیشه در صحنه» و نادیده گرفتنِ تکثرِ واقعیِ جامعه‌ی ایران.


ما نباید به خاطر نفرت از وضعیت موجود، به دامِ تقدیسِ گذشته بیفتیم. حقیقت، فراتر از فرهنگِ ضدیت است. آثار نیما شهسواری را به صورت رایگان از وب‌سایت دریافت کنید:

https://idealistic-world.com/

در پناه آزادی، برای آگاهی قدم برداریم.


با صدای
دسته بندی‌ها

رده سنی
محتوای تمیز
تگ ها
shenoto-ads
shenoto-ads