توضیحات
پادکست : رادیو عصر پرداخت
مدیرمسوول: عبداله افتاده
مهمانان: مصطفی امیری مدیرعامل شرکت زرینپال، محمدمهدی شریعتمدار رییس هیات مدیره انجمن فینتک و محمد رشیدی معاون پرداخت شرکت دیجیپی
موسیقی : معین صالحی
اسپانسر : شرکت بهپرداخت ملت
با گسترش خریدهای اینترنتی در سالهای اخیر، استفاده از روشهای پرداخت آنلاین و مشخصا درگاههای پرداخت اینترنتی نیز به شکل روز افزونی توسعه یافت. کسبوکارهای مختلف به ویژه کسبوکارهایی که در بستر تجارت الکترونیک فعالیت میکردند، به استفاده از این روش نوین پرداخت روی آوردند. اما عبور از مراحل پیچیده قانونی و ارایه مجوزهای لازم برای ثبتنام و دریافت سرویس درگاه پرداخت از شرکتهای ارایهدهنده این خدمات که تحت عنوان شرکتهای PSP میشناسیم، سبب شده بود بسیاری از کسبوکارهای کوچک، امکان دسترسی به این سرویسها را نداشته باشند.
بنابراین با هدف گسترش بیشتر تراکنشهای آنلاین و همچنین رونق و توسعه کسبوکارهای مختلفی که در حوزه تجارت الکترونیک فعالیت میکردند، شرکتهای پرداختیاری پدید آمدند. در واقع، بر اساس ضوابط و قوانین بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران، شرکتهایی تحت عنوان پرداختیار، با مجوز پرداختیاری شروع به فعالیت در فضای آنلاین کردند. این شرکتها که از سال 97، با ارایه الزامات، ضوابط و فرایند اجرایی توسط بانک مرکزی به رسمیت شناخته شدند، با ارایه درگاه پرداخت، تحت نظارت بانک مرکزی و شبکه شاپرک، به توسعه فضای تجارت الکترونیک کمک فراوانی کردند.
این شرکتها، با وجود چارچوبگذاری درست بانک مرکزی در آن سالها، طی سال 1400، با مشکلاتی همچون تبعیض در تنظیمگری، بسته شدن بیش از 3هزار ترمینال و بحران ناشی از دریافت کد رهگیری مالیاتی در ابتدای سال، دریافت اینماد اجباری در تیرماه، روش تسویه، مشکلات با PSPها و روند طولانی صدور مجوز پرداختیاری مواجه شدند.
از اینرو، در نود و دومین میزگرد آنلاین از سلسله نشستهای تخصصی بانکداری و اقتصاد دیجیتال، با عنوان «بررسی وضعیت پرداختیارها در سال۱۴۰۰؛ از مشکلات تا راهکارها» که با حضور مصطفی امیری مدیرعامل شرکت زرینپال، محمدمهدی شریعتمدار رییس هیات مدیره انجمن فینتک و محمد رشیدی معاون پرداخت شرکت دیجیپی برگزار شد، چالشها و راهکارهای حوزه پرداختیاری، موردبحث و تبادلنظر قرار گرفت. آنچه پیشروی شماست، مشروح این گفتوگوست.