توضیحات
حدود ۱۰ سال از آغاز به کار اولین استارتآپهای ایرانی میگذرد. سنی که یکی از مشخصههای خروج کسبوکارها از مرحله نوپایی و ورود به فاز شرکتی است. همزمان با این تولد، استارتآپهای دیگری در کشورهای دور و نزدیک تاسیس شدند که حالا برخی از آنها ابعادی بزرگ از نظر اقتصادی دارند. چرا استارتآپهای ایرانی نتوانستهاند اصطلاحا «تکشاخ» شوند؟
جاماندن استارتآپهای ایرانی از همتایان بینالمللی خود موضوع تیتر یک ماهنامه پیوست در آذر ۱۴۰۰ (شماره ۹۷) است.
در پرونده این شماره، گزارشی با عنوان «تکشاخهای بدون شاخ» موضوع یونیکورن شدن استارتآپها را بررسی کرده و پس از آن گفتوگویی با مدیرعامل علیبابا آمده است. در ادامه موانع اقتصادی رشد کسبوکارها در ایران بررسی شده و اینکه آیا با اتکا به بازارهای داخلی میتوان انتظار یونیکورن شدن داشت یا خیر. در همین زمینه با فرشاد فاطمی اقتصاددان و استاد دانشگاه گفتوگو شده است.
در بخش باشگاه مدیران پای صحبتهای شهراد یوسفیزاده، مدیرعامل آسیاتک نشستهایم و در ادامه استارتآپ پادرو و شرکت توسعه ارتباطات هوشمند تبیان معرفی شدهاند.
بخش خدمت و تجارت با یک گزارش با موضوع ارزیابی میزان موفقیت رمز یکبار مصرف آغاز میشود و در ادامه موضوع اداره زیرساختهای بانکی و تحول دیجیتال در این نظام بررسی شده است. وضعیت پیادهسازی فراگیری مالی در ایران و نقش فناوری در تحول خردهفروشی از دیگر موضوعات این بخش هستند.
بخش حقوق فناوری در ادامه مباحث مربوط به رمزارزها، موضوع سپیدنامه رمزارزهایی که معرفی میشوند را مورد توجه قرار داده و پس از آن نکاتی را درباره قراردادهای Software as a service گوشزد کرده است.
در بخش راهحل ابتدا جدیدترین محصولات فناورانه عرضه شده به بازار معرفی شدهاند و پس از آن مدیریت و انتقال افکار، ایدهها و اطلاعات به وسیله نقشه ذهنی معرفی شده و در نهایت هدفون گلکسی بادز۲ بررسی شده است.
پیوست جهان در پرونده این شماره خود موضوع بحثبرانگیر حریم دیجیتالی را مورد توجه قرار داده و ابعاد مختلف آن را بررسی کرده است. بیرون از پرونده این بخش دو مطلب درباره متاورس منتشر شده است.
شما میتوانید با گوش کردن به این شماره از رادیو پیوست از کلیات موضوعات مطرح شده در ماهنامه مطلع شوید و پس از آن مطالب و مقالات دلخواه خود را بخوانید. هماکنون نسخه الکترونیکی شماره ۹۶ ماهنامه پیوست در دسترس است و نسخه کاغذی نیز منتشر شده است.