توضیحات
رادیو اینترنتی عصر پرداخت
امروز اوبر، بزرگترین شبکه تاکسیرانی جهان، حتی یک تاکسی هم ندارد، بوکینگ، بزرگترین شبکه هتل جهان یک هتل هم ندارد، علیبابا، بزرگترین شبکه خردهفروشی دنیا هم هیچ انباری ندارد و به نظر می رسد بزرگترین بانک دنیا نیز در آینده هیچ شعبهای نخواهد داشت
این در حالی است که یکی از مهمترین شاخصههای شناختی ما از بانکها شعب آنهاست. شعبی که تا چند سال پیش، تعداد آنها تعیینکننده بزرگی بانکها و جلب اعتماد مردم بوده است، اما در سالهای اخیر با وجود بیش از ۲۰ هزار شعبه بانکی در کشور، مراجعه افراد به شعب کاهش و با رشد تراکنشهای الکترونیکی روبهرو بودیم. حالا که دیگر مشتریان علاقه و دلیلی برای رفتن به شعبه ندارند و بیشتر امور بانکی خود را با استفاده از ابزارهای الکترونیکی انجام میدهند، موضوع بانک بدون شعبه به میان میآید.
هرچند با وجود گسترش فناوریهای مختلف در حوزه بانکداری و پرداخت، شعب بانکی همچنان بر قوت خود باقی هستند؛ در این نقطه است که حرف زدن درباره ماندن یا نماندن شعب مساله میشود.
البته سالهاست که بانکها تلاش میکنند تا کارایی شعب خود را افزایش دهند و در عین حال، در تجربه شخصی مشتریان نیز پیشرفتهایی را ایجاد کنند. طی سالهای اخیر با گسترش اینترنت و امکان دسترسی هرچه بیشتر و سریعتر کاربران به خدمات غیرحضوری بانکی، حجم زیادی از ترافیک شعب بانکی کم شده که با فعالیتها و به رسمیت شناخته شدن استارتآپهای حوزه فینتک، نیاز به مراجعه به شعب بانکی همچنان با روند نزولی روبهرو خواهد بود و در این شرایط است که بانکها نیازمند تغییر در رویکرد قبلی خود هستند؛ اما آیا این بدان معنی است که در آینده مردم دیگر به شعب بانک مراجعه نمیکنند و آیا در آیندهای نهچندان دور شاهد از بین رفتن شعب بانکی خواهیم بود؟
هفته گذشته نیز شاهد بودیم بانک مرکزی در بخشنامهای به بانکها ، با اشاره به دستور رییس جمهوری بر ارائه چهار خدمت به صورت غیرحضوری و الکترونیک توسط بانکها تاکید کرده است اما گویا به دلیل مشخص نبودن چارچوب هایی اجرای نحوه ارایه این خدمات، همچنان مدیران اجرایی در بانک ها اینباره دچار ابهام هستند.
در اين میزگرد قصد داریم با حضور آقایان دکتر مرتضی اکبری مدیرعامل بانک قرض الحسنه مهر ایران و مهندس رضا باقری اصل دبیر شورای اجرایی فناوری اطلاعات در خصوص بانکداری بدون شعبه و موضوعات مرتبط با آن گفت و گو کرده ایم.
از شما دعوت می کنیم این ميزگرد صریح را بشنوید.
اسپانسر این اپیزود شرکت توسنتكنو
چشمانداز توسنتکنو بهعنوان شرکتی دانشبنیان و تولیدکننده راهکارهای جامع بانکداری و پرداخت الکترونیک در ایران، «پیشروبودن در شکلدهی تجربه خوشایند مردم از جامعه دیجیتال» تعریف شده و مأموریت آن «کاربردیکردن فناوریهای نوین برای توسعه جامعه دیجیتال» است. این شرکت با تمرکز بر موضوع «تحول شعب»، همراه بانکها در سفر دیجیتالی آنهاست. توسعه راهکارهای نوآورانه برای کاربردیکردن تکنولوژیهای جدید دیجیتال و سرمايهگذاری براي افزايش قابليتهای هوش مصنوعی در آنها، از برنامههای اصلی توسنتکنو است. این شرکت در حوزه سرویس، بهدنبال ارائه خدمات تخصصی متمایز و مطلوب به بانکها و شرکتهای ارائهکننده خدمات پرداخت الکترونیک ایران است.