توضیحات
با ما در تصلا همراه باشید تا مروری داشته باشیم بر آخرین اخبار حوزه صنعت لوازم الکترونیک در هفتهای که گذشت
ابتدا مروری کنیم بر عناوین مهم ترین اخبار:
? تاثیر انتخابات آمریکا بر قیمتها در بازار لوازم خانگی و موبایل
?کاهش ۸۰ درصدی تقاضای لوازم خانگی به امید ارزانی
?سود ۲۰ میلیونی خریداران کارتن خالی دست دوم لوازم خانگی
?شرط تولیدکنندگان لوازم خانگی برای افزایش تولید
در ادامه به مشروح اخبار میپردازیم:
بعد از تحولات انتخاب آمریکا و زمزمه پیروزی جو بایدن، بازارهای ایران هفته جاری را با ریزش قیمت آغاز کردند. روندی که دوام چندانی نیاورد و از ظهر دوشنبه بار دیگر این دلالان و سفتهبازان بودند که عنان بازار را در دست گرفتند. بازار لوازم خانگی و کالاهای صوتی و تصویری هم که از مدتها قبل در انتظار برگزاری انتخابات آمریکا در رکود تورمی به سر میبردند، با انتخاب بایدن به عنوان رئیس جمهوری جدید آمریکا در آستانه سقوط قیمتها قرار گرفت اما بعد از چند روز روند کاهش قیمتها متوقف شد.
بررسی تطبیقی بازار لوازم خانگی نشان میدهد یک روز پیش از برگزاری انتخابات آمریکا که دلار در صرافیها ۲۸هزار و ۴۰ تومان قیمت داشت، تلویزیون ۴۹ اینچ ال جی در بازار ۱۸ میلیون تومان عرضه میشد.
در روز برگزاری انتخابات که ترامپ در نظرسنجیها پیشتاز بود، قیمت این محصول تا ۱۸ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان هم پیش رفت. اما از روز شانزدهم آبان که بایدن بهعنوان پیروز انتخابات آمریکا شناخته شد، نرخ این کالا بهطور میانگین تا ۱۷ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان افت کرد. بهرغم صعود دلار طی دو روز اخیر، همچنان ال.ای.دی ۴۹ اینچ ال.جی در همین قیمت عرضه میشود.
در برندهای داخلی نیز میتوان به ال.ای.دی ۴۹ اینچ اسنوا اشاره کرد که در روز انتخابات آمریکا تا ۹ میلیون تومان هم پیش رفت، اما با شکست ترامپ این محصول هم حدود ۲۰۰ هزار تومان کاهش قیمت داشته و اواسط هفته هشت میلیون و ۸۰۰ هزار تومان نرخگذاری شده است.
در بازار یخچال و فریزر هم میتوان به مدل FSR12 سامسونگ اشاره کرد که هفتم آبان که نرخ دلار در محدوده ۲۸ هزار تومان بود به اوج قیمت خود رسید و قله ۱۰۱ میلیون و ۷۶۰ هزار تومان را هم تجربه کرد؛ اما پالسهای مثبت از انتخابات آمریکا باعث شد نرخ این کالا هم ابتدا به ۹۳ میلیون برسد و بعد از پیروزی بایدن دو میلیون تومان دیگر افت کند.
***************************************
نایب رییس اتحادیه فروشندگان لوازم خانگی اظهار کرد: با توجه به پایین آمدن نرخ ارز، موج روانی ایجاد شده مبنی براینکه مصرفکنندکان اقدام به خرید نکنند، حدود ۷۰ تا ۸۰ درصد تقاضای لوازم خانگی نسبت به ماه گذشته را کاهش داد.
محمد حسین اسلامیان در مورد تاثیر نرخ ارز روی لوازم خانگی اظهار داشت: کاهش نرخ ارز مقطعی است و توانسته تقاضای بازار را کاهش دهد و الان کسی اقدام به خرید لوازم خانگی نمیکند. البته این شرایط در مولفههای تولیدی هیچ تاثیری نگذاشته، به همین دلیل قیمتهای لوازم خانگی همان قیمتهای ماه گذشته است و تولیدکنندگان ایرانی قیمتها را تعدیل نکردهاند.
دلالان و سودجویان بازار لوازم خانگی سعی میکنند کارتن خالی دست دوم را که کمتر فرسوده شدهاند از مردم و واسطهها بخرند. زیرا آنها با همین کارتنها و بستهبندی محصول، مشتریان را از اصالت جنس مطمئن میسازند و حداقل 20 میلیون تومان روی هر قلم کالای بزرگ لوازم خانگی سود میکنند.
خرید و فروش کارتن خالی دست دوم لوازم خانگی تا چندی پیش بیشتر در مناطقی نظیر بانه و کردستان رواج داشت، اما با خروج شرکتهای ال جی و سامسونگ از ایران، حالا تب این کسبوکار در امین حضور، قلب بازار لوازم خانگی پایتخت داغ شده است. در این میان، سایتهای خرید و فروش کالا هم به پناهگاهی امن برای دلالان کارتن تبدیل شدهاند؛ سایتهایی که در آن کارتنهای خالی لوازم خانگی با نرخ نجومی دو میلیون تومان هم تبادل میشود، اما سود چند ده میلیون تومانی دلالان و قاچاقچیان را تضمین میکند.
حمیدرضا غزنوی، سخنگوی انجمن صنفی تولیدکنندگان لوازم خانگی گفت: اگر مشکلات مربوط به مواد اولیه سر راه تولید نبود، حداقل ۵۰ درصد افزایش تولید داشتیم و میتوانستیم قیمت را متعادل کنیم. وی در خصوص وضعیت بازار هم گفت: در این چند روز اخیر به دلیل نوسانات نرخ ارز و مبهم بودن وضعیت قیمت، رکود در بازار لوازم خانگی رخ داده است.
با تصلا هوشمند انتخاب کنید تا هوشمند زندگی کنید