جامعه ایران، دیدگاه متناقضی درباره ازدواج موقت دارد. موافقان، ازدواج موقت را عاملی برای جلوگیری از فحشا و انحطاط اخلاقی جامعه میدانند درحالیکه مخالفان، ازدواج موقت را راهی برای هوسرانی و عشرتطلبی مردان و نقض حقوق زنان و کودکان تلقی میکنند. جمعیت قابلتوجهی از زنان در کشور، صیغه را عملی قبیح و غیر قابل پذیرش میدانند، ولی قانونگذار مشروعیت شبه قانونی برای صیغه قائل شده و بخش مذهبی جامعه ایران، نکاح موقت را در قالب صیغه محرمیت پذیرفته و به آن پایبند است.
در فقه و قانون رسمی کشور، ازدواج موقت و صیغه محرمیت با وجود ماهیت متفاوت آنها، یکسان در نظر گرفته شده و تا امروز این موضوع به عنوان امری مجزا و مستقل مورد توجه واقع نشده است این در حالی است که ابهام قانونی و مذهبی درباره ازدواج موقت/ صیغه محرمیت، بدون در نظر گرفتن شرایط اجتماعی ایران به پیامدهای ناخوشایندی مانند کودکهمسری، ترک تحصیل کودکان و نوجوانان، نقض حقوق زنان و کودکان، آسیبهای جسمی و روانی به ویژه برای دختران و زنان، قتل های ناموسی و… انجامیده است.
انگیزه اصلی کار روی موضوع ازدواج موقت / صیغه محرمیت هنگام انجام پژوهش درباره ازدواج کودکان «طنین سکوت» ایجاد شد؛ کودکان بسیاری هستند که در قالب صیغه محرمیت بدون دخالت قانونگذار به عقد یکدیگر درمیآیند و همین صیغه محرمیت به دلیل وجود خلأهای قانونی و برخی سنت ها و هنجارهای فرهنگی- اجتماعی آسیب زا زمینهساز و تسهيلكننده ازدواج های زودهنگام میشود. شیوههای نوین صیغه، ضعفهای قانونی/ حقوقی و پیامدهای آن بر افراد به ویژه برای زنان قابل تامل است.
اولین نفر کامنت بزار
جامعه ایران، دیدگاه متناقضی درباره ازدواج موقت ...
جامعه ایران، دیدگاه متناقضی درباره ا...
جامعه ایران، دیدگاه متناقضی درباره ازدواج موقت ...
تمامی حقوق این وبسایت متعلق به شنوتو است