• 30 دقیقه پیش

  • 0

  • 01:19:49

03 نفوسِ مرده | نیکلای واسیلیویچ گوگول

کومه ی روایت
0
توضیحات

کومه‌ی روایت | نفوس مرده

اثر نیکلای واسیلیویچ گوگول

آیا می‌شود مرده‌ها را خرید، از نامشان ثروت ساخت و در عین حال، همه‌چیز را مطابق قانون پیش برد؟

پاول ایوانوویچ چیچیکوف در روسیه‌ی قرن نوزدهم، طرحی عجیب در سر دارد: خریدن رعیت‌هایی که مرده‌اند، اما نامشان هنوز در دفترهای رسمی ثبت است. او با شناخت سازوکارهای اداری و بهره‌گیری از شکاف‌های قانونی، راهی برای ثروتمند شدن پیدا می‌کند؛ معامله‌ای که شاید روی کاغذ قانونی باشد، اما آیا به‌راستی عادلانه است؟

در این اپیزود، همراه چیچیکوف به خانه‌ی مالکان عجیب‌وغریب روسیه می‌رویم و با جهانی روبه‌رو می‌شویم که در آن انسان‌ها به عدد، سند و دارایی فروکاسته شده‌اند. جهانی که گوگول با طنزی گزنده و زبانی گروتسک، تناقض‌هایش را پیش چشم ما می‌گذارد.

اما پرسش‌های رمان به روسیه‌ی قرن نوزدهم محدود نمی‌مانند: آدم‌ها تا کجا می‌توانند از خلأها و شکاف‌های قانون برای انجام کارهایی خلاف اخلاق و عدالت استفاده کنند؟ وقتی کاری از نظر قانون مجاز است، اما از نظر انسانی ناعادلانه، مسئولیت آن بر عهده‌ی کیست؟ آیا دستگاه‌های اداری فقط واقعیت را ثبت می‌کنند یا گاهی خود به ابزار محو کردن حقیقت تبدیل می‌شوند؟ و در نهایت، چه تفاوتی میان زنده بودن و واقعاً زندگی کردن وجود دارد؟

موسیقی‌های این اپیزود:

• Pyotr Ilyich Tchaikovsky – November: Troika (از مجموعه‌ی The Seasons, Op. 37a)

• Modest Mussorgsky – Bydło (از Pictures at an Exhibition)

• The Song of the Volga Boatmen – ترانه‌ی فولکلوریک روسی، با اجرای Feodor Chaliapin

🎙️ من الهام هستم و اینجا کومه‌ی روایت؛ هم‌سفر کتاب‌ها و پرسش‌هایی که با پایان داستان تمام نمی‌شوند.

کومه‌ی روایت رو در شنوتو، کست باکس و اینستاگرام دنبال کنید.

Kumeye_Revayat


با صدای
الهام جوادی فرد
دسته بندی‌ها

رده سنی
محتوای تمیز
shenoto-ads
shenoto-ads