توضیحات
به آدمهایی که از 1360 تا 1369 به دنیا اومدن متولد دهه شصت میگن. اولین نسلی که به طور کامل پس از انقلاب اسلامی 1357 به دنیا اومده و بزرگ شده. داستان این نسل که متولدین سالهای ابتدایی اش در آستانه میانسالی هستند تا متولدین سالهای آخرش که در آستانه سی سالگی هستند داستان پر فراز و نشیبیه، این نسل کودکیش رو در دوران جنگ سپری کرده و ردپای دوران جنگ تاثیر زیادی روی زندگی متولدین این دهه گذاشته، تغییر شیفت مدارس در دوران تحصیل و تغییر نظام آموزشی و درنهایت غول بزرگ کنکور در دوران تحصیل از چالش های مهم این نسل بود.
متولدین دهه شصت در کنار نسل قبل از خودش شاهد اتفاقات و دگرگونی های زیادی در رویداد های سیاسی، فرهنگی و تکنولوژی بوده. رویداد هایی مثل جنبش دانشجویی و وقایع سال 78 کوی دانشگاه، مواجهه با تکنولوژی دیجیتال و اینترنت دیال آپ و نسل اول شبکه های اجتماعی مثل اورکات و یاهو 360، متولیدن این دهه در عرصه فرهنگ شاهد اوج گرفتن دوباره موسیقی سنتی، ظهور نسخه مجاز پاپ در مرزهای ایران و بوجود آمدن موجی از موسیقی به نام موسیقی زیر زمینی بود، این نسل در دوران دانشگاه با وقایع بعد از انتخابات سال 1388 و موج مهاجرت همکلاسی ها و دوستانش روبرو شد، چالش بعدی بحران اشتغال بود که با صدور قطع نامه های پی در پی و تحریم و تغییر نرخ برابری ریال درسال در سال 1391 تشدید شد؛ در نهایت بازگشت تحریم ها و کاهش مجدد ارزش ریال در سال 1397یکبار دیگه زندگی این نسل رو با چالش روبرو کرد.
براساس آمار ارائه شده در سرشماری سال 1395 نفوس و مسکن، از متولدین دهه شصت بین 25 تا 35 سال، دهه شصتی ها بیشترین درصد جمعیت کشور رو با 21 درصد تشکیل میدن، چیزی نزدیک به 17 میلیون نفر از جعیت نزدیک به 80 میلیون نفر،51 درصد مرد و 49 درصد زن، 75 درصد از این جمعیت 17 میلیونی تو شهرها زندگی میکنن، 96 درصد با سواد هستند، 34 درصد ازین 96 درصد تحصیلات عالیه دارن. بر اساس همین آمار دهه شصتی ها بیشترین آمار بیکاری و طلاق رو ثبت کردن، در کنار همه این اعداد گفته میشه دهه شصتی ها بیشترین آمار مهاجرت از ایران رو هم ثبت کردن.
توی این قسمت از پادکست با تعدادی از متولیدن دهه شصت راجع به کودکی، نوجوانی و بزرگسالیشون حرف زدم، از اونها راجع به خاطرات دوران جنگ، تحصیل، دانشگاه، وضعیت حال حاضر ایران و امید به آینده پرسیدم.