داستان دو دانشمند و تلاش برای شکست یک بیماری اسرارآمیز با نام دیابت
حامی: آیدیا دستیار هوشمند کنترل دیابت و قند خون
منبع: کشف انسولین – نوشته میکل بلیس
شیرفهم – پاسخهای ساده برای سوالهای سخت
دیابت یا بیماری قند خون، پدیدهای جدید برای انسانها نیست.
مشکلی که بخاطر عدم توانایی لوزالمعده یا پانکراس در تولید انسولین ایجاد میشود. مشکلی که انسانها از ابتدای تاریخ با اون دست و پنجه نرم میکردند. انسولین یکی از اساسیترین هورمونهای موجود در بدن ماست. ماده شیمیایی که نقش پلیس قند در بدن رو ایفا میکنه و کارش اینه که قند خون ما را در اندازه مناسب و ایدهآل نگه داره. اما با ابتلا به دیابت نوع یک یا نوع دو، پانکراس بخاطر ژنتیک یا مصرف زیاد قند کارایی خودش رو از دست میده و قند خون ما به شکل خطرناکی زیاد میشه. تا اواسط قرن بیستم، ابتلا به این بیماری مساوی با مرگ فرد بود و سالانه افراد زیادی جان خود را بخاطر دیابت از دست میدادند.
تا قبل از قرن بیستم، پزشکان روشهای مختلفی را برای تشخیص و درمان این بیماری امتحان کرده بودند. درمانگران مصری از ادرار مورچه برای تشخیص افراد مبتلا به دیابت استفاده میکردند و پزشکان قرن ۱۹ سعی داشتند با خورد کردن اعضای بدن حیوانات مختلف و خوراندن آن به افراد بیمار و حتی خوراندن پانکراس به انسانها جلوی این بیماری را بگیرند!
اما هیچکدام از این روشها به درمان بیماران منتهی نشده بود. تا اینکه یک دکتر کانادایی در یک شب زمستانی تصمیم گرفت ایده شگفتانگیز خود را روی کودکان مبتلا به دیابت امتحان کند.
در قسمت «چند قطره انسولین» ما درباره تاریخچه دیابت صحبت کردیم، درباره شیوه ابتلا به این بیماری گفتیم و داستان چارلز بست رو تعریف کردیم. یک دانشجوی ۲۹ ساله که با یک ایده استثنایی درک ما از صنعت دارو را برای همیشه تغییر داد!
اولین نفر کامنت بزار
داستان جنگ دو دادستان با س...
تاریخچهای کوتاه درباره خش...
داستان روانشناسی باهوش، یک...
داستان اشتباه بزرگ انیشتین...
داستان گرانش اضافی، ابرخوش...
داستان دو شامپانزه، یک جای...
به دنیای عجیب و غریب تئوری...
«نبرد سه غول الکتریسیته: <...
تمامی حقوق این وبسایت متعلق به شنوتو است