توضیحات
قانون بیقانونی
رید هستینگز بنیانگذار نتفلیکس برای اولین بار فرهنگ غیرمتعارف موجود در پشت یکی از نوآورترین و موفقترین شرکتهای جهان را در این کتاب فاش کرده است. در تاریخ هیچ شرکتی مانند نتفلیکس وجود نداشته است. هیچ شرکتی نبوده که انقلابی در صنعت سرگرمی ایجاد کند و سالانه میلیاردها دلار درآمد کسب کند و تصورات صدها میلیون انسان را در بیش از ۱۹۰ کشور جهان را تحت تسلط خود قرار دهد. برای رسیدن به این موفقیتها، نتفلیکس مجبور شد بارها و بارها خود را از نو اختراع کند. این نوع انعطافپذیری بیسابقه بدون اصول مدیریتی خاص و رادیکالی که رید هستینگز از همان ابتدا در پیش گرفته بود غیرممکن است. هستینگز رویکردهای سنتی که شرکتهای دیگر بر مبنای آن فعالیت میکنند را رد کرد تا به جای آن فرهنگ متمرکز بر آزادی و مسئولیت را ایجاد کند. فرهنگی که به نتفلیکس اجازه داده تا همزمان با تغییر نیازها سازگار شود و نوآوری کند. برای اولین بار در کتاب قانون بیقانونی، هستینگز و ارین میر، از با نفوذترین متفکران حوزه کسبوکاری جهان، به عمق ایدئولوژیها و استراتژیهای بحثبرانگیز نتفلیکس وارد میشوند و حکایت جذاب و ناگفتهای از فلسفه یکی از ابتکاریترین شرکتها در جهان ارائه میدهد.
۱۰ نکته تاثیرگذار از کتاب قانون بیقانونی
۱. به جای ۱۰ کارمند متوسط، یک کارمند با استعداد و عالی استخدام کنید
۲. افراد عوضی، افرادی که تن به کار نمیدهند، افرادی که عملکرد خوبی ندارند و کارمندانی که بدبین هستند؛ را از تیم خود دور کنید
۳. اصل «بهدنبال خشنود کردن رئیستان نباشید» را در بین کارکنان ترویج کنید
۴. قوانین مرخصی را حذف کنید
۵. فرایند دریافت تأییدیه برای هزینهها و مسافرتها را حذف کنید
۶. بیشترین حقوق بازار را به کارکنان خود بدهید
۷. از سیستمهای رتبهبندی اجتناب کنید؛ زیرا این سیستمها باعث ایجاد رقابت داخلی شده و افراد را از همکاری منصرف میکنند.
۸. وقتی تشخیص میدهید که بهتر است کسی را اخراج کنید، به جای استفاده از برنامه بهبود عملکرد که هم تحقیرآمیز بوده و هم برای سازمان بهصرفه نیست، بهتر است همین پول را در قالب بسته پاداش پایان کار در اختیار شخص قرار دهید.
۹. با زمینهسازی رهبری کنید، نه با کنترل
۱۰. فرهنگ خود را به همه دنیا معرفی کنید
عنوان فارسی کتاب: قانون بیقانونی، نتفلیکس و فرهنگ بازآفرینی
عنوان انگلیسی کتاب: No Rules Rules: Netflix and the Culture of Reinvention
نویسندگان : ارین میر، رید هستینگز
مترجمان: شیرین سجودی، علی قربانزاده و محمد رهبان
گویندگان: میلاد تمدن (بخشهای رید هستینگز) و مهدیه ابوطالبی (بخشهای ارین میر)
ناشر انگلیسی: Penguin Press
ناشر فارسی: راه پرداخت
سال چاپ نسخه انگلیسی : ۲۰۲۰
سال چاپ نسخه فارسی: ۱۳۹۹
سال انتشار نسخه صوتی: ۱۴۰۰
موضوع: فرهنگ سازمانی، کسبوکار
مناسب برای: مدیران میانی، هیات مدیره و مدیران ارشد، پژوهشگران و کارشناسان
تعداد اپیزود: ۸۴
مدن زمان: ۱۲:۳۷:۲۴
بخشی از کتاب
اگر یکی از مدیران به من بگوید: «رید میخواهم به شِری پاداش بدهم چون بیش از حد کار میکند،» کمی ناامید میشوم. برای من موضوع دیگری مهم است؛ من از آن مدیر میخواهم بگوید: «باید به شری پاداش بدهیم چون عملکرد خیلی خوبی دارد» ولی فقط بهخاطر اینکه از میز کارش جدا نمیشود نمیتوان به او پاداش داد. چه اتفاقی میافتد اگر شری فقط با ۲۵ ساعت کار در هفته در تعطیلاتش در هاوایی بتواند کارهای فوقالعاهای برای شرکت انجام دهد؟ بهطور قطع باید به او افزایش حقوق بدهیم چون کارش بسیار با ارزش است.
امروزه موضوعی که در عصر اطلاعات اهمیت دارد، نتیجهای است که بهدست میآورید و تعداد ساعاتی که کار میکنید بهخصوص برای کارمندان شرکت خلاقانهای مثل نتفلیکس اهمیت ندارد. من هیچوقت به تعداد ساعاتی که افراد کار میکنند توجهی نکردم. زمانیکه صحبت از نحوه قضاوت عملکرد کارکنان میشود، زیاد کارکردن هیچ تأثیری ندارد. من فکر میکردم اگر تعداد روزهای مرخصی را محاسبه نکنیم، آسمان به زمین میآید ولی تغییرات خاصی اتفاق نیفتاد؛ فقط کارمندان احساس رضایت بیشتری پیدا کردند. همچنین کارمندانی که ترجیح میدادند ۸۰ ساعت و سه هفته پشت سر هم کار کنند و بعد برای بازدید از قبیله یانومامی به جنگلهای آمازون برزیل بروند، خیلی از این قانون قدردانی کردند. ما باید راهی پیدا کردیم تا به کارمندانی که عملکرد بالایی داشتند کنترل بیشتری نسبت به زندگیشان بدهیم و این کنترل به آنها احساس آزادی بیشتری بدهد.
هیچ ندیدهای هنوز