توضیحات
شناخت یبوست بعنوان ام الامراض و شناخت مرض و علائم و دلائل و نشانه ها و بیم آری و درمان آن .آدمى از ساعتى که بدنیا مى آید تا پیر شود روز به روز خشکى بر مزاجش «۲» فزونى مى یابد و از این جهت است که خون کودکان و بچه ها بالمقایسه با خون جوانان و بطریق اولى با خون پیران رطوبتش زیادتر است، با این حال حرارت زیادى دارد و جالیوس در تفسیر کتاب فصول این معنى را تصدیق نموده و گفته است حرارت نوباوگان از حیث کمیت از حرارت جوانان بیشتر و حرارت جوانان از لحاظ کیفیت از نوباوگان زیادتر است. این امر از اینجا معلوم م ىشود که اعمال طبیعى در نوباوگان از لحاظ هضم غذا و نشو و نما بهتر انجام مى گیرد. بدین جهت است که خون نوباوگان و کودکان شبیه به عصاراتى «۱» است که هنوز در آنها پختگى منتهى به نضج کامل شروع نگردیده و در آنها جنبش غلیانى پیدا نشده است.
خون جوانان بمانند عصارات جوشیده اى مى باشد که از آن بخارات و فضولات زیاد بیرون ریخته است، شبیه شرابى است که آماده شده و از غلیان افتاده و نیروى آن استحکام یافته است.
اما خون پیران مثل شرابى است که قدرت آن از بین رفته و نزدیک بسردى شده و سرکه خواهد شد.
اما آبله بهنگام غلیان و عفونت خون بوجود مى آید تا بخارهاى زائد از آن بیرون روند تا خون دوران کودکى که شبیه به عصاره هاى مرطوب است بخون دوران جوانى که بمانند شراب پخته آماده است تبدیل گردد.
بیشتر پزشکان کنونى، تندرستان را به نوشیدن آب سرد ناشتا فرمان مى دهند چون شکمبه و روده ها را برمى انگیزد و روانى طبیعى بى هیچگونه سختى و بازدارندگى (یبوست) در آنها پدید مى آورد و گرده و پیشآبراهها از نمکهاى ته نشین شده م ىشوید و پاک مى کند سیکل چرخشى خون را تر و تازه مى نماید. این برخى از نظریات ایشان مى باشد. من نیز آن را آزمودم و چهل سال به نوشیدن آب بامدادان خو کردم و آن پند آموزگارم در دانشکده پزشکى بود و بر اثر این آبخورى آن بازدارندگى که از کودکى دچارش بودم از بین رفت.
یبوست، نیاز بدان در کنشهاى نیروهاى سه گانه- یعنى دو ناقله و یک ماسکه- وجود دارد، درباره دو ناقله- یعنى نیروى جاذبه و دافعه- نیاز مبرم به خشکى به دلیل ایجاد امکان زیاد براى تکیه کردن که در هرگونه حرکت ضرورى است مى باشد، مقصود من از حرکت، حرکت روح حامل این نیروها به سوى کنشهاى خود مى باشد که این حرکت به دفع نیروهایى م ىانجامد که از مانند آن سستى رطوبى «۲» را بر طرف مى گرداند، هر گاه این سستى رطوبى در گوهر روح یا در گوهر ابزار وجود داشته باشد، اما نیاز نیروى ماسکه به خشکى براى ایجاد انقباض در اشیا می باشد. «۳»
اما نیروى هاضمه (نیازى به خشکى ندارد بلکه) نیاز آن (براى طبخ و نضج) به رطوبت شدیدتر است.
فعل و انفعال قواى فاعله یعنى حرارت و برودت و قواى منفعله یعنى رطوبت و یبوست حاصل مى شود.
آب شور و اب های سنگین موجب یبوست میشود
عده اى از دانشمندان اروپا بر علیه گوشت اعلامیه هائى منتشر کردند (زیرا گوشتخوارى در اروپا بیش از سایر کشورها رواج دارد بطورى که خوراک گوشتى روزانه آنها بیش از نان و حبوبات میباشد و بر اثر این افراط با آنکه وسائل مصنوعى بهداشتى آنها کاملتر است بیماریهائى مانند پوک شدن استخوان، ضعف غدد بدن و بهم خوردن نظم لوله هاى هاضمه و در نتیجه سوء هاضمه و تخامه- حصبه- وباء- سل و سرطان- امراض کبد- تورم امعاء- مرض قند- آپاندیس- بیمارىهاى معدى و روده اى خصوص انسداد روده- یبوست و امراض دیگر که همه از عوارض گوشتخوارى افراطى است بسیار دیده مى شود).
ابن الیاس در بستان الاطبا گوید که :
– اصل بیماریها سرما و یبوست است.
در بیان اسباب سخونت و برودت و یبوست و رطوبت
و بباید دانست که از حکما و اطبا جالینوس حصر اسباب سخونت در پنج چیز کرده است و ازین پنج چیز حرکتست زیرا که حرکت مفرط موجب افراط تحلیل است که منتهى به تبرید مى شود و دیگر ملاقات مسخن است از غیر افراط داخلا و خارجا چه افراط موجب تبرید است چنانچه مذکور شد و دیگر متناول از ادویه و اغذیه حاره و دیگر حصول تکاثف که موجب
احتقان حرارتست و عفونت و اسباب برودت را جالینوس در شش چیز حصر کرده است یکى حرکت مفرط و دیگر سکون بافراط و دیگر ملاقات آنچه مبرد است و دیگر ملاقات آنچه بافراط مسخن است و دیگر متناول مبرد از اغذیه و ادویه و دیگر تقلیل غذا بافراط و اما اسباب یبوست نیز منحصر در چهار چیز است یکى ماده مجفف و دیگر ملاقات آنچه مجفف است مثل آتش و هواى مجفف و دیگر تقلیل غذا و آب اگرچه یبوست ضعف جاذبه باشد و دیگر آنچه تحلیل باشد و اسباب رطوبت نیز منحصر در چهار چیز است یکى ماده رطب از اغذیه و اشربه و دیگر ملاقات آنچه مرطبست از هوا و آب.
02166561928 ساعات 18 الی 21 جهت اخذ نوبت ویزیت و مشاوره
با صدای
حکیم رضی
حکیم رضی
حکیم رضی
حکیم رضی
حکیم رضی
حکیم رضی
حکیم رضی