خانواده کوچکترین واحد اجتماعی است که در فرم سنتی خود از پدر، مادر و فرزند (یا فرزندان) تشکیل یافته است. این سه با هم روابط بسیار به هم تنیده و پیچیده اي دارند که تا اندازة زیادي برگرفته و اثرپذیرفته از روابط آنان با دیگران (روابط اجتماعی) است. جاي شگفتی نیست که هم وجود اختلال در روابط درون خانواده میتواند براي هر کدام از اعضاي خانواده سرچشمۀ تنش (و حتی بیماري) شود و هم وجود مشکل در یکی از ا فراد، اختلال و بی نظمی در روابط خانوادگی پدید آورد.
البته آنچه که اغلب شاهد آن هستیم این است که اختلال در روابط درون خانواده، نه به علت یک بیماري یا وجود یک اختلال روانشناختی، بلکه به طور خیلی ساده به دلیل ندانستن اصول رابطۀ صحیح و وجود ارتباطی به هم ریخته و نادرست است و این خود سرچشمۀ نگرانیها، اضطراب، گرفتاريها و یا حتی بیمار شدن بعضی از اعضاي خانواده میگردد.
جاي افسوس فراوان است که در نظام آموزش و پرورش ما و در طول 12 -11 سال آموزش انواع و اقسام فرمولهاي فیزیک و شیمی و جبر و مثلثات و دستور زبان فارسی و زبان خارجی و… (که بسیاري از آنها هم در دوران بزرگسالی بیشتر افراد، نه به خاطر مانده است و نه اصولاً به کاري میآید) حتی نیم نگاهی هم به آموزش مهارتهاي ارتباطی، مهارتهاي اجتماعی و روابط بین فردي (یعنی آن چیزي که مانند غذا خوردن یا راه رفتن تا آخر عمر با ما بوده و محتاج آن هستیم) نمیگردد. شاید مسئولان آموزش و پرورش بر این باورند که مهارتهاي بین فردي و ارتباطی هم چیزي مثل آب خوردن یا راه رفتن است که همگان آن را خودبه خود یاد میگیرند و نیازي به آموزش ندارند! درحالیکه اینگونه مهارتها در واقع مانند فن رانندگی یا شنا، مهارتهایی آموختنی است و به شرطی نهادینه شده و ملکۀ ذهن ما میگردد که از کودکی به ما آموخته شود و احتمالاً تا کهنسالی نیز مورد بازآموزي و یادآوري قرار گیرد.
اولین نفر کامنت بزار
تمامی حقوق این وبسایت متعلق به شنوتو است